Skip to main content
Sådan vasker du lingeri og undertøj

Sådan vasker du dit lingeri

De fleste af os kvinder kender til misfarvede og misformet undertøj og lingeri, som trusser og bh’er. Læs her, hvordan du vasker dit undertøj og lingeri, så det beholder både formen og farven.

Dit undertøj og lingeri er en meget delikat sag – det gælder i særdeleshed når du vasker det. For det er ikke nok bare at smide det i vaskemaskinen på 40 grader og håbe på et smukt og velduftende resultat. Især bør du behandle dine bh’er med forsigtighed, hvis du ønsker, at de skal beholde deres form og kvaliteten længst muligt.

Vask dit undertøj og lingeri separat, da dit almindelige tøj slider ekstremt meget på fx elastikken i dine trusser og bh’er. Det er en rigtigt god ide at vaske dine bh’er i hånden.

Vasker du dine bh’er i vaskemaskinen, kan du i øvrigt risikere at miste din reklamationsret. Så husk, ligesom med alt dit andet tøj, at tjekke mærket i bh’en om vaskemaskine anbefales.

Vasker du ikke dit undertøj separat, så kom det i et vaskenet/vaskepose for at skåne de sarte materialer. Luk alle hægter inden vask, så du undgår huller, optrevlinger eller at hægterne og bøjlerne bliver drejet og snoet.

Vask altid dine trusser på minimum 60 grader, så alle bakterier dræbes. Det er selvfølgelig optimalt med en kogevask, men det er ikke alle materialer, som fx blonder og silke, der tåler de høje temperaturer.

Tør aldrig lingeri i tørretumbleren – det ødelægger elastanen og slider voldsomt på materialerne.

Brug ikke vaskemidler med en blegende effekt/optisk hvidt – som kan gøre hvide bh’er gule. Hold dig til kulørt-vaskemiddel.

Undgå skyllemiddel hvis dit underøj og lingeri, som fx bh’er, indeholder silikone, da det kan blive ødelagt.

Sortér efter farver, så du undgår farveafsmitning.

Vasker du undertøjet i hånden, skal du sørge for at vaskemidlet er ordentligt opløst, inden du ligger undertøjet i. Ellers brug flydende vaskemiddel.
Dosér altid efter den anbefalet mængde, som fremgår af emballagen. Ellers vil det overskydende vaskemiddel blive siddende i lingeriet.
Lingeri og undertøjet bør ikke ligge i blød i mere end fem minutter.

Når dit undertøj og lingeri skal tørres, må du ikke hænge det til tørre i direkte varme – altså på en radiator eller direkte i solen. Du risikerer, at farverne falmer.
Tør bh’en ved at hænge den op i stykket mellem skålene, så undgår du at stropperne eller omkredsen giver sig.

En god idé er at køre en vask på min. 80 grader uden noget tøj i vaskemaskinen en gang om måneden for at slå alle bakterierne ihjel.

Update 6. oktober 2015: Har du generel problemer med at finde den rigtige størrelse bh, har Kristina skrevet en guide til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *